Izaslanstva EU u BiH

Veleposlanik EU Sattler potpisao dodatnih 5 milijuna eura pomoći za BiH

Zajedno sa svojim provedbenim partnerom UNDP-om u BiH, EU je već isporučila 7.500 testova i 15.000 zaštitnih maski za lice/vizira za medicinske radnike širom zemlje.
Gospodarstvo / Novac | 09. 04. 2020. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik EU u BiH Johann Sattler potpisao je danas pismo upućeno rezidentnoj predstavnici UNDP-a u BiH, Steliani Nedera, u kojem se obvezuje na dodatnih 5 milijuna eura pomoći Europske unije za hitne medicinske potrebe u Bosni i Hercegovini. Ovo je drugi dio financijskog paketa EU ukupne vrijednosti 7 milijuna eura, koji će omogućiti daljnju nabavku medicinske opreme kao odgovor na COVID-19.

Zajedno sa svojim provedbenim partnerom UNDP-om u BiH, EU je već isporučila 7.500 testova i 15.000 zaštitnih maski za lice/vizira za medicinske radnike širom zemlje. Uskoro se očekuje i prva pošiljka respiratora.

EU također pažljivo prati ekonomsku situaciju u kontekstu ove pandemije, te će od ukupnog paketa pomoći od 80,5 milijuna eura, oko 73,5 milijuna eura biti usmjereno za ublažavanje društveno-ekonomskih posljedica koronavirusa u BiH, priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close