Brčkalo

Veće trošarine povlače i lančano poskupljenje svih proizvoda

Za zakone su glasovali izaslanici SDA, SNSD-a, SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.
Gospodarstvo / Novac | 15. 12. 2017. u 11:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Ilustracija

Šef Kluba zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Miroslav Brčkalo upozorio je danas da će povećanje trošarina, koje je rano jutros izglasano u Zastupničkom domu Parlamentrane skupštine BiH, izazvati velike posljedice po standard građana.

''Stanovnici BiH još uvijek nisu svjesni da će veće trošarine izazvati lančano poskupljenje svih proizvoda'', rekao je Brčkalo.

I gore od toga je, kaže, što ih oni koji su glasovali za ovaj zakon pokušavaju ubjediti da je to dobro za njih.

''Time se omalovažavaju građani u RS i Federaciji BiH'', smatra Brčkalo.

Navodi i da su oni koji su podržali usvajanje zakona o povećanju trošarina potvrdili koja je politička koalicija na sceni u BiH.  

''Ovo je još jedna potvrda da su Milorad Dodik i Bakir Izetbegović politički kumovi i da je u BiH trenuno između njih najjača koalicija, uz međunarodno tutorstvo specijalnog predstavnika EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarka'', tvrdi Brčkalo.

Upozorio je da bi se moglo dogoditi da oni koji su glasali za povećanje trošarine zatraže i povećanje stope PDV-a, ako budu u prilici da to ostvare.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine rano jutros usvojio je po hitnom postupku set zakona o trošarinama, kojim se za 0,15 KM povećavaju trošarine na biogoriva i biotečnosti, te putarine.

Za zakone su glasovali izaslanici SDA, SNSD-a, SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Kopirati
Drag cursor here to close