Sjednica Vlade

Utvrđen Nacrt proračuna HBŽ-a za 2021. godinu

Utvrđeni Nacrt proračuna za tekuću godinu, kao i utvrđeni Nacrt zakona o izvršavanju proračuna HBŽ za 2021. godinu bit će upućeni u skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.
Gospodarstvo / Novac | 14. 01. 2021. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije u četvrtak je razmatrala i utvrdila Nacrt proračuna Hercegbosanske županije (HBŽ) za 2021. godinu u iznosu od 85.251.122 konvertibilnih maraka (KM) i Nacrt zakona o izvršavanju proračuna HBŽ-a za 2021. godinu.

Utvrđeni Nacrt proračuna za tekuću godinu, kao i utvrđeni Nacrt zakona o izvršavanju proračuna HBŽ za 2021. godinu bit će upućeni u skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Vlada je donijela i odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje člana Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru. Isto tako, donijeta je i Odluka o davanju suglasnost ministrici znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a da sa Samostalnim sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ-a potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja koji će važit do 1. travnja 2021. godine.

Nakon razmatranja prijedloga Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o privremenom financiranju Zavoda za upošljavanje HBŽ-a za razdoblje siječanj-ožujak 2021. godine u iznosu od 763.000 maraka. Odluka će biti upućena u proceduru Skupštine HBŽ-a.

Također, donesena je i Odluka o davanju suglasnosti ministru unutarnjih poslova HBŽ za potpisivanje Sporazuma za produženje roka važenja Kolektivnog ugovora uposlenika MUP-a HBŽ. Donesena je i Odluka o davanju ovlaštenja za potpisivanje pojedinačnih ugovora za upis prava vlasništva na ranije dodijeljenim stanovima stradalnicima Domovinskog rata HVO-a HBŽ, kojom se daje ovlast direktorici Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ Ljiljani Kovačević, da uime Vlade HBŽ može potpisivati pojedinačne ugovore u svrhu realizacije upisa prava vlasništva na ranije dodijeljenim stanovima stradalnicima Domovinskog rata HVO-a HBŽ.

Zbog skorog istjecanja mandata Županijskog javnog pravobranitelja, a na zahtjev ministra pravosuđa i uprave, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti za raspisivanje javnog natječaja za imenovanje novog Županijskog javnog pravobranitelja u Županijskom javnom pravobraniteljstvu.

Vlada HBŽ-a je jednoglasno donijela i Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 30.000 maraka u svrhu jednokratne financijske pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji za sanaciju posljedica potresa, priopćeno je iz županijske vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close