Sjednica

HBŽ: I dalje online nastava, osiguran novac za franjevačke muzeje i Sveučilište

Donijeta je Odluka o odobravanju Programa transfera financijskih sredstava ''Obrazovanje od značaja za županiju“ za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 600.000,00 KM.
Gospodarstvo / Novac | 18. 05. 2020. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj 80. sjednici dala je suglasnost na Naputak za izradu zahtjeva za odobravanje proračunskih sredstava u Rebalansu 2020. godine.

Nakon razmatranja Vlada je primila k znanju Izvješće o izvršenju proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2019. godine koje će biti upućeno u daljnju skupštinsku proceduru.

Muzejima, Sveučilištu...

Na sjednici Vlada je donijela Odluku o priznavanju nastave na daljinu u osnovnim i srednjim školama u Hercegbosanskoj županiji kao redovno izvođenje nastave. Ovom Odlukom se u uvjetima proglašenja stanja nesreće uzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID19) na području HBŽ izvođenje nastave na daljinu u osnovnim i srednjim školama priznaje kao redovno izvođenje nastave.

U dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno i Franjevačkom muzeju ''Fra Jozo Križić'' Tomislavgrad za 2020. godinu u iznosu od 162.000,00 KM, odnosno 120.000,00 KM Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno i 42.000,00 KM Franjevačkom muzeju „Fra Jozo Križić“ Tomislavgrad. Usporedo s ovom Odlukom Vlada je primila k znanju Izvješće o utrošenim sredstvima za Franjevački muzej i galeriju Gorica Livno i Franjevački muzej ''Fra Jozo Križić'' Tomislavgrad za 2019. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Razmatrano je i primljeno k znanju Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava ''Potpora stipendiranja studenata'' utvrđenog Proračunom HBŽ za 2019. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa, koje je na osnovu Ugovora o dodjeli stipendija studentima s područja Hercegbosanske županije u 2019. godini isplatilo novčana sredstva u iznosu od 50.550,00 KM.

Također, Vlada je primila k znanju Izvješće o realizaciji Programa utroška financijskih sredstava tekućih transfera za šport i kulturu za 2019. godinu.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ Vlada je razmatrala i primila k znanju Informaciju o realizaciji Programa transfera financijskih sredstava Sveučilištu u Mostaru, Studentskom centru u Mostaru i Zavodu za odgoj i obrazovanje, te donijela Odluku o odobravanju Programa transfera financijskih sredstava ''Obrazovanje od značaja za županiju“ za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 600.000,00 KM.

Još odluka

Nakon razmatranja Prijedloga, donijeta je Odluka o odobravanju financijskih sredstava Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije kao potpora od strane firmi i organizacija u svrhu nabave informatičke opreme za socijalno ugrožene učenike prema popisu s kojim raspolaže Ministarstvo i u svrhu organiziranja obuke za nastavno osoblje za rad na digitalnim platformama za online učenje.

U dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o odobravanju sredstava Agenciji za privatizaciju Hercegbosanske županije za 2020. godinu u svrhu osiguranja redovitog poslovanja. Budući da se Agencija za privatizaciju HBŽ financira putem transfera iz proračuna Ministarstva gospodarstva HBŽ, ta da su sredstva planirana proračunom za 2020. godinu, bilo je potrebno donijeti predmetnu Odluku, kako bi se ispoštovale odredbe Zakona o izvršenju Proračuna HBŽ za 2020. godinu.

Tijekom sjednice donijeta je Odluka o odobravanju sredstava Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije za nabavku materijala za izradu zaštitnih maski, posteljnog rublja te dezinfekcijskih sredstava uslijed proglašenja prirodne nesreće uzrokovane pojavom korona
virusa.

Na prijedlog Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije razmatrana je i primljena k znanju Informacija o realizaciji programa raspodjele sredstava iz namjenskih sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH planiranih u Proračunu HBŽ. Također, Vlada je primila k znanju i Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša za 2019. godinu.

Donijeta je i Odluka o prihvaćanju Izvješća Povjerenstva za koncesije HBŽ provedenom nadmetanju za dodjelu koncesije za izgradnju projekta adrenalinski park ''MI-VAL'', posebni oblici turizma, eko-agro proizvodnja na lokaciji ''Miši-Trumača'' na području općine Livno metodom poziva, odobravanju postupka pregovora dodjele koncesije i pripremanja ugovora o koncesiji.

Na kraju sjednice Vlada je donijela Rješenje o imenovanju privremenog člana Upravnog vijeća Zavoda za upošljavanja Hercegbosanske županije, kojim se Dobrila Bosnić imenuje za privremenog člana Upravnog vijeća Zavoda za upošljavanje HBŽ do okončanja natječajne procedure.

Kopirati
Drag cursor here to close