Deficit od 230 milijuna $

Kriza u UN-u: Upitne i plaće zaposlenika

U pismu upućenom na adresu 37.000 službnika u UN-u, on navodi da bi se "dodatne mjere na premoštavanju finansijskog jaza" mogle poduzeti kako bi se osigurale plaće i ostala primanja.
Gospodarstvo / Novac | 08. 10. 2019. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ujedinjeni narodi u deficitu su 230 milijuna dolara i mogli bi ostati bez novca do kraja listopada, upozorio je čelnik Svjetske organizacije Antonio Guterres.

U pismu upućenom na adresu 37.000 službenika u UN-u, on navodi da bi se "dodatne mjere na premoštavanju financijskog jaza" mogle poduzeti kako bi se osigurale plaće i ostala primanja.

''Države članice iplatile su saamo 70 posto od ukupnog iznosa potrebnog za naše redovne proračunske operacije u 2019. To se pretvara u deficit od 230 milijuna dolara do kraja rujna. Ulazimo u rizičnu situaciju da umanjimo naše rezerve za održavanje likvidnosti do kraja mjeseca'', navodi čelnik UN-a u pismu.

U cilju smanjenja troškova, Guterres je spomenuo mjere, kao što su odgode konferencija i sastanaka i reduciranje službi, istovremeno ograničavajući službena putovanja na samo temeljne aktivnosti, te poduzimanje mjera na uštedi energije, javio je AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close