Forbes

Trump više nije dovoljno bogat

Procjenjuje se da je Trump trenutno vrijedan 2,5 milijardi dolara, što ga ostavlja 400 milijuna dolara ispod granice za ovogodišnji popis, izvijestio je u utorak poslovni časopis.
Gospodarstvo / Novac | 06. 10. 2021. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši američki predsjednik Donald Trump više nije dovoljno bogat da ga magazin Forbes uvrsti na popis 400 najbogatijih Amerikanaca, prenosi Hina.

Procjenjuje se da je Trump trenutno vrijedan 2,5 milijardi dolara, što ga ostavlja 400 milijuna dolara ispod granice za ovogodišnji popis, izvijestio je u utorak poslovni časopis.

Prošle godine Trump je bio na 339. mjestu na ljestvici, ali Forbes je rekao da ove godine nije ušao u prvih 400 jer mu se bogatstvo smanjilo za 600 milijuna dolara od početka pandemije.

Prema Forbesu, tehnološke dionice, kriptovalute i druga imovina procvjetale su u doba pandemije covida-19.

"No, nekretnine u velikim gradovima - koje čine glavninu Trumpovog bogatstva - nisu cvjetale izbacivši bivšeg predsjednika iz najekskluzivnijeg nacionalnog kluba", napisao je časopis. Trump se na popisu našao svake godine od 1996., počevši od broja 368.

Od 1997. do 2016., godine kada je izabran, našao se u gornjoj polovici popisa. Njegov pad je, međutim, počeo 2016., a od tada je Trump nastavio padati na ljestvici, prije nego što je sada ispao s popisa.

Prema procjenama, Trump je bio na vrhuncu svog bogatstva 2015. godine, kada je Forbes procijenio njegovo bogatstvo na 4,5 milijardi dolara. Sljedeće godine bogatstvo je vrijedilo 3,7 milijardi dolara, a od 2017. do 2019. 3,1 milijardu dolara.

Trump je više puta rekao da ga je to što je bio predsjednik koštalo milijarde dolara.

Tijekom svog predsjednikovanja, Trump je predao upravljanje svojim korporativnim konglomeratom svojim sinovima, no tvrtke su ostale u njegovu vlasništvu.

Kopirati
Drag cursor here to close