Vlada Federacije

Tko ima pravo na subvenciju struje?

Osnovni kriterij za subvenciju je potrošnja električne energije, koja mora biti ispod prosječne…
Gospodarstvo / Novac | 08. 07. 2021. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je izmijenila Odluku o provođenju mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti, kojom je rok njene primjene produžen do 31.12.2021. godine.

Odlukom su obuhvaćeni umirovljenici s najnižom mirovinom i korisnici stalne novčane pomoći koji imaju izdana rješenja od nadležnih službi/centara za socijalni rad u FBiH.

Osnovni kriterij za subvenciju je potrošnja električne energije, koja mora biti ispod prosječne (ispod 268 kWh mjesečno kod JP Elektroprivrede BiH d.d. - Sarajevo, odnosno ispod 348 kWh mjesečno kod JP Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar).

Pravo na subvenciju kupac će moći ostvariti na samo jednom mjernom mjestu.

Iznos subvencije će biti iskazan na računu za utrošenu električnu energiju, a maksimalno može iznositi 5,50 KM  kod  JP Elektroprivrede BiH d .d. Sarajevo, odnosno 7,00 KM za JP Elektroprivredu HZHB d.d. Mostar, u ovisnosti o potrošnji električne energije u obračunskom razdoblju.

U skladu s Odlukom o provođenju mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti, koja je u primjeni od 2011. godine, prosječan broj korisnika subvencija po godinama je iznosio oko 70 tisuća, te je do sada za ove namjene izdvojeno 27 milijuna konvertibilnih maraka.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close