Rezerva

Tiho udaranje po džepu!

Iz informacije Ministarstva trgovine o kretanju cijena za travnja vidljivo je da su benzinske crpke od početka godine povećale cijene goriva tri puta.
Gospodarstvo / Novac | 22. 05. 2019. u 09:46 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosječna maloprodajna cijena dizela na benzinskim crpkama u Federaciji BiH u utorak je iznosila 2,33 marke po litru, a benzina 95 2,31 KM, što je poskupljenje za pet pfeninga u proteklih mjesec dana.

Potvrdili su ovo za Dnevni avaz u Federalnom ministarstvu trgovine te pojasnili da je svaka crpka povećala cijenu za pet pfeninga u odnosu na svoju raniju cijenu, s tim da nisu istovremeno, već su neke prije mjesec, a neke i kasnije.

Zahtjev za nove korekcije, koje distributeri sada mogu vršiti u roku od 24 sata, a ne tri dana, nije bilo. Iz informacije Ministarstva trgovine o kretanju cijena za travnja vidljivo je da su benzinske crpke od početka godine povećale cijene goriva tri puta.

Na kraju veljače prosječna cijena dizela iznosila je 2,25 KM, na kraju ožujka 2,27, a travnja 2,31 KM. Benzin je krajem veljače u prosjeku koštao 2,19 KM, krajem ožujka 2,21, a krajem travnja 2,27 KM.

Kada je riječ o RS, iz Grupacije prometnika naftom Privredne komore RS tvrde da cijene nisu rasle od veljače, osim možda u pojedinim mjestima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close