Treba nam

Tegeltija sa Svjetskom bankom o korištenju novih financijskih instrumenata

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je predstavnike Svjetske banke s glavnim pravcima djelovanja Vijeća ministara u idućem razdoblju.
Gospodarstvo / Novac | 02. 04. 2021. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka s predstavnicima Svjetske banke o Okviru partnerstva s BiH za razdoblje 2022 - 2026. godina, aktuelnoj ekonomskoj situaciji u BiH izazvanoj pandemijom virusa korona, te o daljnjim aktivnostima u svjetlu buduće suradnje sa ovom financijskom institucijom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je predstavnike Svjetske banke s glavnim pravcima djelovanja Vijeća ministara u idućem razdoblju.

Također, razgovaralo se  i o mogućnostima korištenja novih financijskih instrumenata, podršci zdravstvenom sektoru teško pogođenom pandemijom virusa korona,  kao i mogućoj podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Zajednički je usuglašeno da će tri osnovna programa djelovanja Svjetske banke u BiH za razdoblje 2022 - 2026. godina biti u vezi s reformom zdravstvenog sektora, reformom poduzeća u državnom vlasništvu, te programom zelene tranzicije, koja uključuje poseban program kvaliteta zraka. Posebna pažnja bit će posvećena omogućavanju korištenja potencijala privatnog sektora za brzi rast i otvaranje novih radnih mjesta, ulaganje u ljudski kapital, te upravljanje životnom sredinom u cilju održivog rasta.

Tijekom sastanka, istaknuto je da je dosadašnja suradnja Vijeća ministara i Svjetske banke bila dobra, te je iskazana spremnost za nastavak suradnje i u budućem razdoblju.       

Kopirati
Drag cursor here to close