Planirani novi projekti

Švedska nastavlja s podrškom poreznim upravama

Projekt bi mogao biti proširen i na druga područja značajna za unaprjeđenje rada poreznih uprava u BiH, s konačnim ciljem njihove transformacije u moderne, pouzdane i uslužne porezne uprave.
Gospodarstvo / Novac | 07. 02. 2019. u 11:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt "Jačanje kapaciteta poreznih administracija u BiH“, koji provodi Švedska porezna uprava uz podršku Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, a u kojem sudjeluje i Porezna uprava Republike Srpske, mogao bi biti produžen i nakon 2020. godine.

Nakon sastanaka u Banja Luci, koje su predstavnici Porezne uprave Švedske i Ambasade Švedske u BiH održali sa Zorom Vidović, ministricom financija i s predstavnicima Porezne uprave RS-a, rečeno je i da bi projekt mogao biti proširen i na druga područja značajna za unaprjeđenje rada poreznih uprava u BiH, s konačnim ciljem njihove transformacije u moderne, pouzdane i uslužne porezne uprave.

Sugovornici su na ovim sastancima razmijenili informacije o tome kako teče implementacija ovog značajnog projekta, na kojem rade članovi iz sve četiri porezne administracije u BiH, zajedno sa ekspertima iz Porezne uprave Švedske, a koji je financiran od strane Ambasade Švedske u BiH.

Planirano je da ovaj projekt traje tri i po godine, odnosno do prosinca 2020. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 26.500.000 švedskih kruna (5,4 miliona KM) i financira ga Švedska agencija za međunarodni razvoj – SIDA, podsjećaju u priopćenju iz Porezne uprave RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close