Porezi

Svađa zbog raspodjele novca

''Pravosuđe neka radi svoj posao, a ja ću svoj. Meni je, za razliku od Novalića, sve jasno'', dodao je Vjekoslav Bevanda.
Gospodarstvo / Novac | 03. 05. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da na dnevni red svake sjednice Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH stavlja poravnanje prihoda od PDV-a i prijedloge odluka o privremenim koeficijentima, ali da nema suglasnosti entitetskih ministara.

''Do sada nije bilo nijednog ponuđenog rješenja koje bi dobilo glasove ministara financija iz Federacije BiH i iz Republike Srpske, jer imaju suprotstavljene stavove. Mogu samo pozvati na kompromis i traženje najboljeg rješenja'', rekao je Bevanda za Glas Srpske.

Govoreći o tužbi koju je protiv njega i ministra financija Federacije BiH Jelke Milićević podnio federalni premijer Fadil Novalić zbog odluke o raspodjeli putarine, Bevanda kaže da je Upravni odbor UNO BiH poslao odgovor Tužiteljstvu BiH u kome se navodi da je odluka o raspodjeli prihoda od putarine donesena na zakonit način.

''Pravosuđe neka radi svoj posao, a ja ću svoj. Meni je, za razliku od Novalića, sve jasno'', dodao je Bevanda, prenosi Srna.

Naime, Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH trebao bi 8. svibnja u Sarajevu razmatrati poravnanje prihoda od PDV-a i prijedloge odluka o privremenim koeficijentima.

Potvrdila je to Srni ministrica financija Republike Srpske Zora Vidović.

''Očekujem da na ovoj sjednici konačno postignemo dogovor o poravnanju prihoda od PDV-a i prijedloge odluka o privremenim koeficijentima'', rekla je Vidović.

Navela je kako Republika Srpska ne traži ništa više od onoga što je dokumentirala UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close