Studij turizma

Studenti se natječu u biznis planiranju

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru u četvrtak 14.06.2018. godine u vremenu od 10 do 14 sati održat će se natjecanje u biznis planiranju, prve generacije studenata Studija turizma.
Gospodarstvo / Novac | 13. 06. 2018. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru u četvrtak 14.06.2018. godine u vremenu od 10 do 14 sati održat će se  natjecanje u biznis planiranju, prve generacije studenata Studija turizma.

Studenti biznis planove kreiraju pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić u sklopu predmeta ''Menadžment u turizmu'', s ciljem stjecanja znanja i sposobnosti iz oblasti menadžmenta.

Na natjecanju studenti će imati priliku predstaviti svoje biznis ideje  na kojima su radili proteklih par mjeseci, te prijedloge za unaprjeđenje turističke ponude Bosne i Hercegovine.

''Studij turizma pokrenut je ove godine, kao rezultat prepoznavanja turizma kao značajne privredne grane u Bosni i Hercegovini, a u cilju usklađivanja obrazovnog sustava sa tržištem rada.

Već prva generacija studenata pokazala je iznimnu zainteresiranost za praktično djelovanje, te u suradnji s nastavnim osobljem aktivno rade na primjeni teorijskih znanja u praksi, što će dodatno doprinijeti profiliranju sposobnih kadrova koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti'', ističe voditeljica Studija turizma, doc.dr. Irma Dedić.

''S obzirom da je manifestacija natjecateljskog karaktera, studente će ocjenjivati eminentni stručnjaci iz različitih oblasti, koji će svojim kritikama i preporukama studentima pomoći u daljem razvoju njihovih biznis projekata.

Komisiju za ocjenjivanje čine: Ivan Dodig (turizmolog, turistički novinari bloger); Josipa Terzić Rezić (Agencija Apriori); Adi Đukić (Agencija Web Studio); Edin Džiho (Contact Travel d.o.o. Mostar); Dženan Sarić (Fondacija Mozaik); te Avdo Halilović (Fondacija Mozaik)'', navodi se u priopćenju.

Sve aktivnosti studenata novoosnovanog studija, kao i sve dodatne aktivnosti promocije Bosne i Hercegovine, možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Kopirati
Drag cursor here to close