98,25 posto dionica

Stanić grupa od Mepasa kupila Marasku

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Stanić Beverages postat će novi većinski vlasnik Maraske d.d.
Gospodarstvo / Novac | 16. 09. 2021. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanić Beverages postat će novi vlasnik 98,25 posto dionica Maraske d.d., 45,3 posto dionica kupuje od dioničkog društva Koestlin, a 52,90 posto od dioničkog društva Saponia. Obje kompanije su u vlasništvu Mepas grupe.

Također, objavit će se i obvezujuća javna ponuda za otkup svih 100 posto dionica nakon završetka transakcije sa Saponijom i Koestlinom. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Stanić Beverages postat će novi većinski vlasnik Maraske d.d., prenosi T-portal.

Stanić Beverages renomirani je proizvođač sokova u Hrvatskoj te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sa zajedničkim kapacitetom od 150 milijuna litara. Uzdanica Stanić Beveragesa jest brand Juicy, a kupnjom Maraske d.d. Stanić Beverages širi svoje proizvodne kapacitete i ulazi u novi segment jakih alkoholnih pića, u kojem vidi priliku za rast i razvoj.

Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te drugi biljni i voćni likeri.

''Proces preuzimanja Maraske d.d. počeo je 2020. godine, no zbog pandemije bolesti COVID-19 bio je usporen. Drago nam je što smo upravo pri završetku kupovine dionica Maraske d. d. i što ćemo potkraj 2021. godine postati novi vlasnici jedne od najstarijih kompanija u Hrvatskoj. Maraska Zadar ima bogatu povijest, ali, što je još važnije, svijetlu budućnost. Vjerujemo da će sinergija Stanić Beveragesa i Maraske d. d. rezultirati vrhunskim proizvodima u svim kategorijama, koji će kreirati nove trendove na tržištu. Cilj nam je odgovoriti na zahtjevne želje i potrebe domaćih i inozemnih potrošača te u sinergiji moći ponuditi bolje uvjete prema tržištu i povoljnije proizvode potrošačima'', izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić Grupe, a prenosi Tportal.

Sa strane kupca za pravno savjetovanje angažirani su Odvjetničko društvo Uskoković & partneri, a za financijsko savjetovanje tvrtka Grubišić & Partneri Korporativne financije. Na strani prodavatelja angažiran je bio Deloitte.

Kopirati
Drag cursor here to close