Maliciozne poruke

Središnja banka BiH: Zloupotrebljavaju naš naziv

U prilogu e-mail poruke nalazi se dio koji se odnosi na SBBiH, a kojim se nalaže Središnjoj banci da izvrši prenos novčanih sredstava navedenih u dopisu
Gospodarstvo / Novac | 14. 12. 2017. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info/ Središnja banka BiH

Središnja banka Bosne i Hercegovine (SBBiH) obavještava javnost da je tijekom posljednjih nekoliko dana zabilježeno kruženje maliciozne e-mail poruke koja najčešće dolazi na adrese gospodarskih subjekata, a u kojoj je zloupotrijebljeno ime Središnje banke Bosne i Hercegovine.

''Riječ je o e-mailu, navodno, privatnog izvršitelja Ivana Azeljkovića iz Banje Luke, kojim se na ime provođenja sudskog izvršenja, zahtijeva prenos novčanih sredstava sa 'svih računa dužnika na namjenski račun izvršitelja'. U prilogu e-mail poruke nalazi se dio koji se odnosi na SBBiH, a kojim se nalaže Središnjoj banci da izvrši prenos novčanih sredstava navedenih u dopisu'', navodi CBBiH u priopćenju za javnost.

SBBiH, istovremeno, obavještava javnost da sadržaj teksta nema nikakve veze sa Središnjom bankom niti njenim aktivnostima i upozorava da je riječ o poruci koja sadrži visokorizičan maliciozni kod, a trenutno se širi preko adrese [email protected].

''Nije isključena mogućnost da e-mail istog ili sličnog sadržaja, u vidu priloga ili linka, u budućnosti bude distribuiran s drugih adresa'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close