Novko i Novčica u svijetu novca

Središnja banka BiH učila učenike o štednji

Gospodarstvo / Novac | 31. 10. 2017. u 19:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Svjetskog dana štednje, koji se obilježava 31. listopada, Središnju banku Bosne i Hercegovine posjetili su danas učenici trećeg razreda sarajevske Osnovne škole ''Osman Nakaš'' i maturanti Srednje ekonomske škole iz Maglaja.

 Prilikom posjete, osnovci su obišli postavku novca u zgradi Središnje banke Bosne i Hercegovine, a o značaju i potrebi da štede govorio je guverner Senad Softić.

Za maturante je  upriličena prezentacija pod nazivom ''Štednja i odgovorno upravljanje novcem'', te kviz znanja.

Posjeta učenika je ujedno i sastavni dio financijske edukacije koju posljednjih godina provodi Središnja banka Bosne i Hercegovine, s ciljem jačanja financijske inkluzije na način odgovornog upravljanja financijama za dobrobit ekonomskog razvoja i rasta Bosne i Hercegovine. Tako je do sada Središnja banka otvorila vrata učenicima osnovnih i srednjih škola, te studentima iz cijele Bosne i Hercegovine i univerziteta izvan Bosne i Hercegovine (SAD, Austrija).

Svjetski dan štednje bio je prilika da se učenicima podijeli publikacija za djecu pod nazivom ''Novko i Novčica u svijetu novca'' koju je objavila Središnja banka Bosne i Hercegovine u suradnji s European Fund for South East Europe (EFSE) i Udruženjem „U Plusu“.

Publikacija je sastavni dio projekta suradnje Središnje banke Bosne i Hercegovine i EFSE u oblasti promocije financijske edukacije i inkluzije, priopćeno je iz Središnje banke BiH.

Također, prikazan je i prigodan film o Središnjoj banci Bosne i Hercegovine, novcu i štednji koji je postavljen na YouTube kanalu Središnje banke Bosne i Hercegovine.

Video: Male štediše

I obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana štednje u Središnjoj banci Bosne i Hercegovine proteklo je u znaku 20. godišnjice rada koju pod sloganom ''20 godina stabilnosti'' obilježava ta institucija.   

Kopirati
Drag cursor here to close