Banja Luka

Srbija u Republiku Srpsku uložila 22 milijuna eura

Sve je počelo nakon katastrofalnih poplava 2014., kada je Srbija dala milijun eura za obnovu bolnice i škole u Doboju.
Gospodarstvo / Novac | 14. 02. 2019. u 14:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni konzul Republike Srbije u Banjoj Luci Vladimir Nikolić izjavio je danas da je njegova zemlja u proteklom razdoblju njegovog mandata izdvojila gotovo 22 milijuna eura pomoći općinama RS kroz razne projekte.

''Sve je počelo nakon katastrofalnih poplava 2014., kada je Srbija dala milijun eura za obnovu bolnice i škole u Doboju, nakon čega su uslijedile i druge akcije da bi 2018. ta pomoć završila na blizu 22 milijuna eura'', kazao je Nikolić na prijemu u Banjoj Luci u povodu 15. veljače Dana državnosti Srbije.

Govorio je o radu Generalnog konzultata Srbije u Banjoj Luci koji, kazao je, daje najkonkretniji doprinos specijalnim i paralelnim vezama RS-a.

''Srbija je uvijek tu da podrži RS i ne samo deklarativno'', kazao je Nikolić i dodao da je Balkan rovito područje i svi zajedno moraju da rade na miru i suživotu.

Prijemu, koji je organizirao Generalni konzultat Srbije u Banjoj Luci, nazočio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, premijer RS-a Radovan Višković te brojni predstavnici političkog, kulturnog i javnog života.

 

Kopirati
Drag cursor here to close