Velikodušnost

Srbija dala RS-u 25 milijuna eura

Navedena donatorska sredstva, kako se tvrdi, ne ulaze u entitetski proračun.
Gospodarstvo / Novac | 26. 12. 2019. u 15:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / 

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas donatorska sredstva Vlade Republike Srbije, u iznosu od 25 milijuna eura (48.895.750 KM), odobrenih tom bh.entitetu kao jednokratna pomoć srbijanske izvršne vlasti.

Navedena donatorska sredstva, kako se tvrdi, ne ulaze u entitetski proračun.

Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada je utvrdila je danas Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa i plinovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača, po hitnom postupku.

Razlozi za donošenje ovog zakona jesu realizacija projekta izgradnje autoputa i plinovoda na relaciji Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača, kojim bi se riješila prometna povezanost RS sa zemljama u okruženju, gasifikacija dijela RS, te stvorili preduvjeti za bolji život građana i bolji ekonomski i gospodarski napredak RS, priopćeno je iz entitetske vlade.

Zakonom se uređuje poseban postupak eksproprijacije nepokretnosti radi izgradnje navedenog autoputa i plinovoda, kao projekata od posebnog značaja za RS, financiranje izvođenja geodetsko-tehničkih radova za potrebe posebnog postupka eksproprijacije i sprovođenje posebnog postupka eksproprijacije, kao i druga pitanja od značaja za izgradnju ovog autoputa i plinovoda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close