HBŽ

Smanjuje se porez za kasina i automate

Županijska Vlada dala je suglasnost ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa da potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja
Gospodarstvo / Novac | 27. 10. 2017. u 13:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije utvrdila je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezima HBŽ-a, kojim se predviđa smanjenje paušalnih godišnjih naknada za stolove u kasinu i automate za igre na sreću.

Kako je priopćeno iz Vlade HBŽ-a, zbog previsokih naknada županijski proračun ostao je bez dijela predviđenih sredstava, stoga je odlučeno da se godišnja naknada za stol u kasinu smanji s deset na četiri tisuće, a godišnja naknada za automat za igre na sreću s 1500 na 900 maraka.

Županijska Vlada dala je suglasnost ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa da potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja. Sporazum iz ove odluke važit će od 1. rujna 2017. godine do zaključivanja novog kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja, a ne dulje od 31. studenoga 2017. godine.

Slična suglasnost dana je i ministru unutarnjih poslova za potpisivanje novog Sporazuma o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora za djelatnike MUP-a HBŽ-a od 26. srpnja 2010. godine, počevši od 1. listopada 2017. godine pa do potpisivanja novog kolektivnog ugovora, a najduže na razdoblje od tri mjeseca.

Razmatrano je Mišljenje o važenju Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće policijskih službenika MUP-a Hercegbosanske županije od 29. travnja 2010. godine. U sklopu toga podneseno je Izvješće o pregovorima sa Sindikatom djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije i utvrđena pregovaračka platforma za daljnje pregovore, navodi se u priopćenju.

Vlada je odobrila raspisivanje javnog natječaja za izbor ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije.

Za saniranje štete u Općini Tomislavgrad nastale u olujnom nevremenu s tučom, Vlada HBŽ-a odobrila je 42.399 maraka.

Županijskom javnom pravobraniteljstvu odobreno je 9000 maraka za troškove prijevoza i nabavu uredske opreme, dok su 1073 marke odobrene za podmirenje troškova smještaja i prehrane pilota Oružanih snaga BiH za vrijeme gašenja požara na prostoru Općine Drvar.

Vlada Hercegbosanske županije primila je na znanje informaciju o stanju duga zdravstvenih ustanova prema dobavljaču Elektroprivredi HZ HB d.d. Mostar.

Razmatrani su i primljeni na znanje Zaključak/akt Sindikata liječnika Hercegbosanske županije i zahtjev za nastavak pregovora oko zaključivanja Kolektivnog ugovora radnika zaposlenih u zdravstvu Hercegbosanske županije.

Razmatrano je i Pismo namjere za sudjelovanje u drugoj fazi projekta Svjetske banke "Energetska učinkovitost u BiH", a Vlada je iskazala zainteresirana za sudjelovanje u tom projektu u razdoblju 2018.-2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close