Dogovor sa sindikatom

Sindikat policije tvrdi: Novac se usmjerava na račune Vladi bliskih poduzetnika

Vlada nas je prevarila, spremni smo na radikalnije mjere, navodi se u priopćenju Sindikata policije u HNŽ.
Gospodarstvo / Novac | 06. 07. 2020. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada Hercegovačko-neretvanske županije izigrala dogovor sa sindikatom'', objavio je Upravni odbor Sindikata policije u HNŽ.

''Nakon što smo priopćenjem od 28.5. javnost upoznali da se u nizu problema koji opterećuju odnose Vlade HNŽ i Sindikata policije kao jedan od prioriteta izdvaja način i dinamika isplate dugovanja po pravosnažnim sudskim odlukama, u uredu ministra unutarnjih poslova održan je sastanak predstavnika Vlade i Sindikata policije na kojem je dogovoreno da se najkasnije do sredine lipnja pristupi realizaciji Odluke Vlade HNŽ od 19.2.2020. godine kojom se odobrava isplata 1.500.000 KM za ove namjene (1.000.000 KM za izvansudske nagodbe i 500.000 KM za isplatu redovnih dugovanja)'', navodi se u priopćenju.

Sindikat navodi da bi, iako navedeni iznos ni u kom slučaju ne zadovoljava zahtjeve našeg članstva, ''realizacija navedenog pokazala minimum dobre volje Vlade HNŽ da bar djelomično pristupi rješavanju ove problematike''.

''Nažalost, do ovog momenta nije se pristupilo realizaciji dogovorenog. Ako navedenom dodamo da je Skupština HNŽ, unatoč svim apelima Sindikata policije, usvojila Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu u kojem je sredstva za isplatu dugovanja po ovom osnovu umanjila za čak 75 % jasno je da su navedeni postupci doveli do opravdanog nezadovoljstva našeg članstva. Pošto smo svjedoci kontinuiranog povećanja iznosa sredstava predviđenih u Proračunu koje se, pod krinkom ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa, usmjeravaju na račune Vladi bliskih poduzetnika, ukoliko se odmah ne pristupi realizaciji Odluke Vlade HNŽ od 19.2., Sindikat policije će u cilju zaštite interesa i prava svojih članova poduzeti radikalnije mjere o kojima će odlučiti na sjednici Upravnog odbora koja će se održati 8.7.2020. godine'', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close