Mostar

Sindikat policije i Vlada postigli dogovor: 1.500 000.00 KM za tužbe u HNŽ

Balić napominje kako njihovi zahtjevi i dalje nisu do kraja ispoštovani jer je taj omjer isplate trebao biti 50:50 za redovne tužbe i vansudske nagodbe.
Gospodarstvo / Novac | 28. 02. 2020. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko- neretvanske županije se na zadnjoj sjednici obvezala isplatiti milijun KM za vansudske nagodbe i 500 000 KM za redovne tužbe s kamatama iz pravomoćnih sudskih presuda vezanih za potraživanja iz radnog odnosa članovima Sindikata policije HNŽ, rekao je za Bljesak.info Nail Balić predsjednik ovoga sindikata.

''Ono što je bilo planirano u 2019. godini u vezi isplate pravomoćnih sudskih presuda Vlada HNŽ-a obvezala se da će ispuniti. Detaljnije ne mogu reći sve dok se ne održi Upravni odbor tada ćemo uzeti službeni stav oko svega ovoga'', rekao je.

Balić napominje kako njihovi zahtjevi i dalje nisu do kraja ispoštovani jer je taj omjer isplate trebao biti 50:50 za redovne tužbe i vansudske nagodbe.

Podsjećamo, u županijskom proračunu za 2019. godinu bilo je predviđeno 4,5 milijuna maraka za isplatu pravomoćnih sudskih presuda po tužbama proračunskih korisnika za kršenja odredbi kolektivnih ugovora.

Međutim, do kraja prošle godine bilo je isplaćeno oko 1,7 milijuna za izvansudske nagodbe i oko 800.000 maraka za redovne presude s kamatama zbog čega je Sindikat policije u HNŽ-u prijetio prosvjedima i štrajkom.

Inače, Sindikat policije HNŽ-a već godinama pokušava da u socijalnom dijalogu s Vladom HNŽ-a postigne dogovor o isplatama pravomoćnih sudskih presuda vezano za potraživanja iz radnog odnosa.

Kopirati
Drag cursor here to close