Zategnuti odnosi

Rusija nazvala nove američke sankcije ''mučnim''

Rusko ministarstvo vanjskih poslova navodi da su nove američke sankcije protiv Rusije jedanaeste u posljednjih tri i pol mjeseca, i da su sve više postale rutina.
Gospodarstvo / Novac | 21. 11. 2018. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nove američke sankcije usmjerene protiv iransko-ruske mreže opskrbe Sirije naftom su "mučne", priopćilo je u srijedu rusko ministarstvo vanjskih poslova. 

''Pokušaji da se sankcionira opskrba naftom Sirije, koja se osam godina bori protiv terorista, nalik je na izraze podrške teroristima i izražavanje želje da se spriječi obnova razorene zemlje sa značajnim brojem stanovnika lišenih opskrbom energentima i grijanja'', navodi ministarstvo u priopćenju.  

Američko ministarstvo trezora u utorak je uvelo sankcije iransko-ruskoj mreži opskrbe naftom, navodeći da je isporučila "milijune barela iranske nafte Siriji" i finansirala Hamas i Hezbollah prihodima od prodaje. 

Rusko ministarstvo vanjskih poslova navodi da su nove američke sankcije protiv Rusije jedanaeste u posljednjih tri i pol mjeseca, i da su sve više postale rutina, prenosi Xinhua. 

Kopirati
Drag cursor here to close