Mjere podrške

RS: Minimalna plaća onima kojima rad bude zabranjen mjesec dana

Radi se o mjerama podrške na koje mogu računati gospodarski subjekti u RS-u, kojima je zbog pogoršane epidemiološke situacije zaključcima Republičkog štaba za izvanredne situacije zabranjen rad.
Gospodarstvo / Novac | 23. 03. 2021. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarski subjekti čiji rad zaključcima Republičkog štaba bude zabranjen mjesec dana, ostvaruju pravo na isplatu i minimalne plaće i pripadajućih poreza i doprinosa, pojasnili su danas iz Vlade bh. entiteta Republika Srpska, javlja Anadolu Agency (AA).

Do ovog pojašnjenja došlo je nakon sastanka koji su danas održali predsjednica Željka Cvijanović i predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković s predstavnicima udruženja "HoReCa" i Sekcijom frizera i kozmetičara Zanatsko - poduzetničke komore.

Iz Vlade RS-a navode da tijekom obraćanja nakon sastanka nisu jasno precizirane mjere podrške na koje mogu računati gospodarski subjekti u RS-u, kojima je zbog pogoršane epidemiološke situacije zaključcima Republičkog štaba za izvanredne situacije zabranjen rad.

"Poslovni subjekti kojima rad zaključcima Republičkog štaba bude zabranjen manje od jednog mjeseca (primjera radi: sedam dana, 15 dana, 20 dana), ostvaruju pravo na podršku koja je definirana isplatom poreza i doprinosa za zaposlene", navodi se u priopečnju iz Vlade RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close