Mostar

Revolucija u financiranju bolničkih usluga

Gospodarstvo / Novac | 21. 09. 2017. u 13:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi projekt Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a kojim se unosi novost u financiranja bolničkih usluga predstavljen je na nedavno održanom 5. simpoziju medicinskih sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem održanom u Mostaru.  

Stručni rad pod nazivom ''DRG (Diagnostic Related Group) jučer, danas, sutra'' predstavile su djelatnice ZZO-a HNŽ-a v. ass. mr. sc. Nina Mihić i mag. oec. Ana Džida.

Riječ je o projektu financiranja bolničkih usluga sukladno međunarodnom sustavu klasifikacije pacijenata temeljenom na dijagnostički povezanim skupinama - DRG.

Cilj projekta je realno vrednovanje stvarnih učinaka, povećanje kvalitete zdravstvene zaštite, povećanje zadovoljstva pacijenata, kao i racionalizacija materijalnih i ljudskih potencijala.

Inače, model plaćanja po DRG-u je najkvalitetniji sustav u ovoj oblasti u svijetu i zasniva se na australijskom modelu koji se pokazao jako učinkovitim i prihvaćen je u većini zemalja EU, Americi, Kanadi, Australiji i većini azijskih zemalja.

ZZO HNŽ-a jedna je od rijetkih institucija u regiji koja bi trebala već početkom naredne godine početi rad na ovom naprednom informatičkom sustavu.

Kopirati
Drag cursor here to close