I tako nam je

Revizija češljala institucije: Samo 12 pozitivnih mišljenja

U priopćenju Ureda za reviziju se navodi da je 55 pozitivnih mišljenja uz skretanje pažnje, te 12 čisto pozitivnih mišljenja.
Gospodarstvo / Novac | 01. 08. 2019. u 16:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured za reviziju institucija Bosne i Hercegovine završio je ciklus financijskih revizija za institucije BiH za 2018., a revidirane su 74 institucije.

Od revidirane 74 institucije, Ured za reviziju je za njih šest dao mišljenja s rezervom (dva mišljenja sa rezervom i četiri sa rezervom i skretanjem pažnje) - pri čemu su tri institucije dobile mišljenje s rezervom na usklađenost sa zakonima i propisima, jedna institucija na financijske izvještaje, te dvije institucije i na usklađenost i na financijske izvještaje.

U priopćenju Ureda za reviziju se navodi da je 55 pozitivnih mišljenja uz skretanje pažnje, te 12 čisto pozitivnih mišljenja.

U jednom slučaju, uslijed ograničenosti obima revizije, Ured se suzdržao od davanja mišljenja.

Ukupno izvršenje proračuna revidiranih institucija za 2018. gdinu iznosilo je 935.014.410 KM – navodi se u priopćenju.

Ured za reviziju vodiče i metodologiju koju primjenjuje zasniva na Okviru standarda Međunarodne organizacije vrhovnih revizionih institucija te u izvještajima o financijskoj reviziji daje dva odvojena mišljenja - pri čemu se prvo odnosi na točnost, odnosno fer prikaz i istinitost financijskih izvještaja, dok se drugo mišljenje odnosi na usklađenost aktivnosti, financijskih transakcija i informacija institucija sa zakonima i drugim propisima kojima su iste regulirane.

Kopirati
Drag cursor here to close