Posjeta Zagrebu

Razvojna banka FBiH uspostavila suradnju s hrvatskom

Idući sastanak predstavnika RBFBiH i HBOR-a održat se na proljeće u Sarajevu
Gospodarstvo / Novac | 31. 01. 2020. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršitelj dužnosti Predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH Semir Fejzić i član Uprave i v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj RBFBiH Dalibor Milinković posjetili su Hrvatsku banku za obnovu i razvitak (HBOR), priopćeno je u petak iz Razvojne banke.

S predstavnicima HBOR-a, predvođenim predsjednicom Uprave Tamarom Perko, razgovorano je o brojnim temama, počev od razmjene iskustva, izvora financiranja, tržišta, kamatnih stopa i plasmana, do samih tranzicijskih procesa i uključivanja u europske norme i okvire poslovanja.

''Za nas su dragocjena iskustva HBOR-a iz procesa kada je Republika Hrvatska bila kandidat  za pristup EU, pa sve do danas kada je ona punopravna članica EU. Od same organizacije, pristupnih fondova, novih načina financiranja i drugih bitnih pitanja kada je riječ o bankarskom sektoru uopće i njegovoj poziciji i značaju u procesu europskih integracija. Usuglasili smo se da ćemo u sljedećem razdoblju intenzivirati suradnju ove dvije financijske institucije te kontinuirano razmjenjivati iskustva i informacije koje su vezane za bankarski sektor'', izjavio je Fejzić.

Također, podržana je inicijativa Uprave Razvojne banke FBiH, da RBFBiH pristupi europskim bankarskim asocijacijama kao što su EAPB (Europska udruga javnih banaka) i ELTI (Europska udruga dugoročnih investitora).

Idući sastanak predstavnika RBFBiH i HBOR-a održat se na proljeće u Sarajevu, priopćeno je iz Razvojne banke FBiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close