Vi pitate, mi tražimo odgovore

Raiffeisen banka: Poskupljenje usluga nema veze sa pandemijom, poslovna odluka donesena početkom godine

Raiffeisen banka je tijekom perioda stanja nesreće za klijente omogućila različite olakšice određene u skladu sa njihovim potrebama.
Gospodarstvo / Novac | 01. 04. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što smo od par čitatelja dobili upite o povećanju mjesečne naknade za vođenje računa Raiffeisen banke, odgovor smo potražili u ovoj banci.

 Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

''Raiffeisen banka je svoje klijente obavijestila putem poruke na izvodima od 30.01 do 29.02. tekuće godine o promjenama u visini mjesečne naknade za vođenje računa i naknade za pakete računa za SME (mala i srednja poduzeća) sa početkom primjene od 01.03.2020.

Ova poslovna odluka donesena je u siječnju 2020. godine, kada je Banka implementirala i predstavila nove pakete računa za SME klijente: Easy, Medium i PRO koje je moguće koristiti bez naknade.

U ovom slučaju, riječ je isključivo o poslovnoj odluci koja je donesena u siječnju 2020. godine nakon što su predstavljeni novi paketi računa za SME i koja je klijentima komunicirana prije izvanredne situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa.

Raiffeisen banka nije nikada koristila izvanredne situacije za povećanje naknada svojih usluga. Ulažemo maksimalne napore kako bismo klijentima olakšali poslovanje sa Bankom što je više moguće. U vremenu neizvjesnosti u kojem se nalazimo, a uslijed situacije izazvane pojavom virusnog oboljenja COVID-19, svi nastojimo pomoći jedni drugima te ni Raiffeisen banka nije izuzetak.

Raiffeisen banka je tijekom perioda stanja nesreće za klijente omogućila različite olakšice određene u skladu sa njihovim potrebama. Sve naše klijente koji su pogođeni novonastalom situacijom podržavamo i putem moratorija kako bismo im ublažili financijski pritisak.

Također, obzirom da slijedimo princip transparentne i otvorene komunikacije, aktualne vijesti o aktivnostima koje poduzimamo u ovom periodu klijenti uvijek mogu pogledati na našoj web stranici putem linka: https://raiffeisenbank.ba/stanovnistvo/vazne-informacije-za-klijente .

Putem našeg Kontakt centra, web chata, web call usluge i društvenih medija, klijentima smo na raspolaganju za sve eventualne upite i razmišljanja u vezi situacije u kojoj smo se svi našli i koju nastojimo zajednički prebroditi'', stoji na kraju odgovora.

Kopirati
Drag cursor here to close