Mrvice pred izbore

Radosna vijest za umirovljenike

Pored povećanih mirovina za travanj, korisnici će pri isplati, koja će biti u petak 4. svibnja, dobiti i razliku između mirovine isplaćene za ožujak i uvećane mirovine.
Gospodarstvo / Novac | 26. 04. 2018. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 139. redovnoj sjednici u Sarajevu, razmatrala informaciju o povećanju mirovina.

Kako je navedeno, Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje je odluku o akontativnom usklađivanju mirovina donio u skladu s odredbama člana 79. Zakona o MIO, navela je Vlada Federacije BiH nakon sjednice.

Tom odlukom, sve mirovine, s izuzetkom najviših i onih ostvarenih u 2018. godini, povećavaju se za 3,5 posto. Odlukom o akontativnom usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene mirovine ostvarene i u 2018. godini, koje će, također, biti povećane za 3,5 posto.

Korisnicima mirovina ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja, mirovine će biti usklađivane sljedećeg mjeseca, s izuzetkom minimalnih koje se povećavaju za 3,5 posto.

Pored povećanih mirovina za travanj, korisnici će pri isplati, koja će biti u petak 4. svibnja, dobiti i razliku između mirovine isplaćene za ožujak i uvećane mirovine.

Donesena je odluka o akontativnom usklađivanju mirovine jer statistički podaci o rastu bruto domaćeg proizvoda još nisu službeno objavljeni.

''Ukupno potrebna sredstva za isplatu uvećanih mirovina isplaćenih za travanj i razlike za ožujak, a s uračunatim troškovima, su oko 170 milijuna KM'', navela je Vlada.

 

Video: Vlada FBiH razmatrala Informaciju o povećanju mirovina u FBiH
Kopirati
Drag cursor here to close