953 KM

Prosječna neto plaća u BiH u kolovozu viša za 0,2 posto

U kolovozu najniže prosječne neto plaće bile su u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane 573 KM
Gospodarstvo / Novac | 17. 10. 2020. u 18:45 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Bosni i Hercegovini u kolovozu ove godine iznosila je 953 KM, što je nominalno više za 0,2 posto u odnosu na prosinac prošle godine, dok je u odnosu na kolovoz lani nominalno viša za tri posto.

Najviše prosječne neto plaće u kolovozu ove godine bile su kod zaposlenih u financijskoj i djelatnosti osiguranja 1.600 KM, zatim u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija 1.437 KM, te u sektoru informacije i komunikacije 1.369 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH, koje prenosi Fena.

U kolovozu najniže prosječne neto plaće bile su u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane 573 KM, zatim u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima 655 KM i građevinarstvu 660 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH za kolovoz ove godine iznosila je 1.472 KM, što je pokazuje nominalan rast za 0,1 posto u odnosu na decembar lani godine, dok je u odnosu na kolovoz lani nominalno viša za tri posto.

Kopirati
Drag cursor here to close