To je vaš novac!

Znate li kako država troši proračunski novac?

Građani i poduzetnici, koji su i financijeri države i korisnici njenih usluga, ni na koji način nisu uključeni u proračunski ciklus!
Gospodarstvo / Novac | 10. 10. 2017. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 40 milijuna maraka, prosječno se svakog dana potroši u Bosni i Hercegovini, iz proračuna i izvanproračunskih fondova.

Skoro sav taj novac državi stavljaju na raspolaganje građani, kroz poreze, doprinose i oporezovanu svakodnevnu potrošnju na robe i usluge.

Država sa svoje strane, na svim nivoima, od općina i gradova do državnog nivoa malo i nedovoljno čini da o toj potrošnji izvještava građane na njima razumljiv način.

Građani i poduzetnici, koji su i financijeri države i korisnici njenih usluga, ni na koji način nisu uključeni u proračunski ciklus i oni sami moraju inzistirati da se takvo stanje izmijeni.

Zato će fondacija CPI, u srijedu, 11. listopada, na platou ispred BBI centra, u trajanju od 11 do 18 sati, održati uličnu akciju "To je vaš novac!". Građanima će na platou biti predočena gomila novca, tih 40 milijuna maraka koje državi daju na raspolaganje.

Ova akcija je aktivnost u sklopu Programa održivosti civilnog društva u BiH koji financijski podržava USAID.

Kopirati
Drag cursor here to close