Vlada Federacije

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje i porezne prijave

Gospodarstvo / Novac | 02. 07. 2020. u 15:21 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je usvojila prijedlog zaključka Federalnog ministarstva financija, a nakon inicijative Porezne uprave FBiH, kojim je propisani rok za dostavljanje zahtjeva iz člana 4. stav (8) Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, a glasi: "Poslovni subjekti i samostalni poduzetnici koji nisu u roku podnijeli zahtjev za subvencioniranje i porezne prijave iz propisa o doprinosima i propisa o porezu na dohodak, to mogu uraditi njihovim podnošenjem najkasnije do dvadesetog u tekućem mjesecu za prethodni mjesec".

Kako je navedeno, Porezna uprava Federacije BiH je u svibnju ove godine predložila produženje roka za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje doprinosa, a Vlada Federacije BiH je donijela zaključak, kojim je rok za podnošenje Obrasca ZSD za travanj produžen do 29.5.2020. godine, dok je za ostale mjesece rok do desetog u mjesecu za prethodni.

''Zbog određenog broja Obrazaca ZSD koji nisu dostavljeni nadležnim poreznim ispostavama u ovom roku, a poslovni subjekt ispunjava sve uvjete za subvenciju doprinosa za obvezna osiguranja, u skladu sa Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, a imajući u vidu da je cilj i duh zakona pomoć poreznim obveznicima, izneseno je mišljenje da je opravdano i potrebno produžiti rok za deset dana, odnosno prihvatiti i zahtjeve koji nisu dostavljeni u propisanom roku'', navela je Vlada Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close