Olakšanje

Produžen moratorij na otplatu kredita

Odluka se odnosi na sve grupe klijenata banaka u FBiH koji su pogođeni pandemijom virusa korona.
Gospodarstvo / Novac | 24. 08. 2020. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Agencije za bankarstvo Federacije BiH odobrio je produženje moratorija na otplatu kredita za još šest mjeseci, te grejs period od godinu dana za gospodarstvenike.



Direktor Agencije za bankarstvo FBiH Jasmin Mahmuzić rekao je da je riječ o mjerama koje banka primjenjuje za oporavak od negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona, prenio je Dnevni avaz.

Mahmuzić je rekao da se odluka odnosi na sve grupe klijenata banaka u FBiH koji su pogođeni pandemijom virusa korona.

"Odluka, između ostalog, predviđa mogućnost produženja moratorija na otplatu kredita i to na novih šest mjeseci. Bitno je istaknuti i da će posebno pogođene grupe gospodarstvenika, a koje posluju u posebno pogođenim gospodarskim granama, imati mogućnost da dobiju grejs period kod svojih banaka i to godinu dana", rekao je Mahmuzić.

Mahmuzić je istaknuo da posebne mjere iz odluka podržavaju mogućnost moratorija na otplatu kreditnih obveza, modalitete prilagođavanja načina i dinamike otplate kreditnih obveza i druge oblike podrške klijentima subjekata bankarskog sustava koji su izravno ili neizravno pogođeni negativnim ekonomskim efektima.

Zahtjevi za primjenu mjera iz ovih odluka mogu se podnositi bankama, mikrokreditnim organizacijama i leasing društvima, do 31. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close