INTERA TehnološkI Park

Probudi poduzetnika u sebi, prijavi se na Startup Akademiju

Gospodarstvo / Novac | 28. 08. 2017. u 11:40 Intera TP

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA Tehnološki Park jedan je od generatora napretka u bosanskohercegovačkom poslovnom okruženju. Broj novoosnovanih poduzeća, pokrenutih poslovnih pothvata te preko 350 generiranih radnih mjesta kroz brojne edukativno-mentorske programe izniman su pokazatelj aktivnosti kojima INTERA TP potiče razvoj poduzetništva te pruža podršku pojedincima i timovima za razvoj vlastitih ideja i pristupanje poduzetničkim vodama. Jedan od takvih je i program „Startup Akademija“ čiji četvrti ciklus započinje u listopadu 2017. godine.

„Startup Akademija“ vam omogućuje da s vlastitom poslovnom idejom pokrenete posao. Cilj programa je svima onima koji imaju dobru poslovnu ideju pružiti podršku u početnoj fazi njenog razvoja.

Kako biste se prijavili na program „Startup Akademija“ potrebno je popuniti obrazac na sljedećem linku, a prijave su otvorene do 18.9.2017. godine. Pravo sudjelovanja imaju pojedinci i timovi s poslovnom idejom, bez obzira na dob i sektor. Broj sudionika je ograničen, a selekcija će se napraviti na temelju kvalitete poslovne ideje, pri čemu su glavni kriteriji potencijal poslovne ideje, kompetencije pojedinca/tima, tržišni potencijal i inovativnost proizvoda.

Program „Startup Akademija“ obuhvatit će sedam različitih modula treninga:
1. Razvoj poslovnog modela
2. Value Proposition Design
3. Lean Customer Development
4. Prodajne vještine
5. Marketing
6. Financije za startupe
7. How to pitch?

Navedeni treninzi predstavljaju izuzetan vjetar u leđa u pogledu rada i razvoja poslovne ideje. Osim treninga koji su vođeni od strane stručnjaka sa iskustvom na domaćem, ali i inozemnom tržištu, sudionicima su od iznimnog značaja mentorske sesije prilagođene svakom timu zasebno.

Program će trajati oko 5 mjeseci, u periodu između listopada 2017. i veljače 2018., a po završetku edukativnog dijela svi sudionici će imati priliku svoje poslovne ideje prezentirati komisiji koja će odabrati najbolju. Za pobjednički tim osigurane su i nagrade u vrijednosti od 3000 dolara.

Svim sudionicima pruža se prilika steći potrebna znanja i vještine koje će im omogućiti da svoju ideju pretvore u stvarnost, ali i mogućnost da daljnji razvoj svog poduzetničkog pothvata nastave u okviru poslovnog inkubatora u INTERA Tehnološkom Parku.

Kroz tri prethodna ciklusa od 74 prijavljena tima s ukupno 143 sudionika, 40 timova je selektirano i uključeno u program „Startup Akademija“ koji je iznjedrio 9 registiriranih poduzeća i 23 nova radna mjesta. Najuspješniji timovi danas su uspješni mladi poduzetnici koji su svoju poslovnu ideju gradili upravo kroz „Startup Akademiju“.

Pobjednici II. ciklusa Startup Akademije, Amri Žužić – Bećirbegović sarajevska adresa nije predstavljala problem u prijavljivanju i aktivnom sudjelovanju u programu.

„Startup Akademija mi je otvorila neke nove vidike u oblasti poslovanja jer nije dovoljno samo voljeti nešto, za svaki uspjeh potrebno je i znanje, a to je ono zaista najvrijednije što mi je Akademija mogla pružiti. Ono što bih posebno izdvojila jeste da su predavači Akademije zapravo ljudi iz struke, nisu to samo predavači teorije, već netko tko je „na terenu“ i zna kako stvari funkcionišu. Osim toga istaknula bih susretljivost i nesebičnost svih mentora u prenošenju znanja na učesnike.“, izjavila je Amra.

U srijedu 6.9.2017. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka bit će organiziran info dan kako bi se potencijalnim sudionicima otklonile sve eventualne nedoumice vezane za prijavu.
Ovaj ciklus Startup Akademije implementira se uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta Startup Yourself!.

Fokus ovog projekta je i promocija poduzetništva među mladima čiji će vrhunac biti u proljeće iduće godine, kada je planirana velika startup konferencija, o čemu će više govora biti u mjesecima koji slijede.

Kopirati
Drag cursor here to close