Sajam

Pripreme za sajam "Dani šljive" Prozor-Rama 2017. u punom jeku

Gospodarstvo / Novac | 22. 08. 2017. u 10:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za sajam "Dani šljive" Prozor-Rama 2017. u punom su jeku, a samo nekoliko dana nakon što su odaslani prijavni obrasci i pozivi, pristigle su rezervacije za skoro 2/3 sajamskog prostora, priopćeno je od organizatora Sajma.

Dvanaesti Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive" Prozor-Rama 2017. bit će 18. i 19. rujna, u sportskoj dvorani u Prozoru.

Na Sajmu će se predstavit oko 120 izlagača iz 2 zemlje i najznačajniji domaći gospodarstvenici iz oblasti agrara i grana koje imaju veze s poljoprivredom i preradom.

Stipe Čuljak u ime Oranizacijskog odbora Sajma kazao je kako "Dani šljive" postaju sve prepoznatljiviji Sajam, a organizira se već po 12. put.

''Iz lokalnog sajma lagano je dostigao regionalni i nacionalnu razinu, a postaje mjesto samo procjene vlastitih mogućnosti za mnoge poljoprivredne proizvođače i prerađivače, kao i za turističke djelatnike. Pored ugodnoga ambijenta, sajam će omogućiti susretanje proizvođača s nekolicinom domaćih trgovačkih lanaca'', kazao je Čuljak za Fenu.

Istaknuo je kako je izlaganje na sajmu besplatno za sve one koji su bili izlagači ranijih godina.

''Također, u sklopu Sajma održati će se stručna predavanja, od kojih jedno na temu turizma a drugo na temu poljoprivrede a sve to kroz prizmu najavljenih natječaja za europska sredstva. Sajam će imati i humanitarnu stranu kroz zajedničku akciju s udrugom "Djeca nade", kojima svi prihodi od ulaznica i tombola idu za njihov rad i aktivnosti'', istaknuo je Čuljak.

Na Sajmu će, kao i prethodnih godina, biti organizirano ocjenjivanje voćnih rakija i likera, te različitih vrsta sira, a sukladno najnovijim trendovima uz ocjenu stručne komisije, za najbolje dodijelit će se posebne nagrade i plakete kao i za najbolje projekte iz oblasti poljoprivrede i turizma koji su najviše doprinijeli razvoju i promociji te općine u ovoj godini.

Organizatori podsjećaju zainteresirane izlagače kako se mogu prijaviti do 8. rujna, a detaljne informacije mogu dobiti putem e-mail kontakta nadležne službe razvoj@prozor–rama.org i [email protected], te broja telefona 036/771-921.

Kopirati
Drag cursor here to close