Gore

Pripadnicima Oružanih snaga BiH plaće povećane od 7 do 10 posto

Zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku BiH.
Gospodarstvo / Novac | 10. 06. 2020. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesionalnim vojnim licima Oružanih snaga BiH povećane su plaće u rasponu od 7 do 10 posto na sjednicama oba doma Parlamentarne skupštine BiH, potvrđeno je objavom u Službenom glasniku BiH.

Izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, koje se odnose na plaće profesionalnih vojnih osoba, usvojene su u ožujku 2018. godine u Zastupničkom domu, a u veljači 2020. godine u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku BiH. Budući da je u utorak objavljen stupit će na snagu 17. lipnja 2020. godine.

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto predložila je povećanje koeficijenta za 7.126 profesionalnih vojnih lica zbog značajnog nesrazmjera u visini koeficijenta za obračun plaće ostalih zaposlenih u odnosu na profesionalne vojne osobe, piše Oslobođenje.

Pripadnici Oružanih snaga BiH godinama su bili žrtve političkih blokada i nesuglasica. Prošle godine je Oružane snage BiH, uz ostalo i zbog niskih plaća, napustilo blizu 450 ljudi.

U svibnju 2020. godine raspisan je javni oglas za prijem 600 vojnika u Oružane snage BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close