Parlament BiH

Prijevoz zaposlenih u institucijama obračunavat će se na cjenovniku javnog prijevoza

Podržana načela za dopunu Zakona o plaćama
Gospodarstvo / Novac | 29. 05. 2018. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  www.avaz.ba/Ilustracija

Komisija za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala je danas načela Prijedloga zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanik DF-a Maja Gasal-Vražalica.

Dopunama zakona se ponovo propisuje pravilo da se zaposlenim u institucijama BiH naknada za dolazak na posao i odlazak s posla odredi prema obračunu koji je baziran na cjenovniku javnog gradskog i javnog međugradskog prevoznika koji je najpovoljniji pod uvjetom da zaposlenom omogućava redovan dolazak i povratak s posla, piše Srna.

Komisija za financije i proračun je primila k znanju Izvještaj o obavljenim prestrukturisanjima rashoda institucija BiH unutarproračunskih rashoda za period od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine, priopćeeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Komisija je primila k znanju i Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava granta u području znanosti i kulture za 2017. godinu.

Zbog nedostatka kvoruma danas je odgođen zakazani nastavak 51. sjednice Zajedničke komsije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close