Papin poziv

Prijavi se na Franjinu ekonomiju: Mladi i budućnost

Papa Franjo nedavno je pozvao sve mlade i poduzetne ljude diljem svijeta, bez obzira na vjeru i nacionalnost, da sudjeluju na Međunarodnoj online konferenciji, koja će se održavati u Asizu u Italiji od 19. do 21. studenog.
Gospodarstvo / Novac | 18. 11. 2020. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz više od 2.000 sudionika te brojnih zvučnih imena sa svih pet kontinenata, svoju „online“ prisutnost trećeg dana potvrdio je i papa Franjo.

Papa Franjo nedavno je pozvao sve mlade i poduzetne ljude diljem svijeta, bez obzira na vjeru i nacionalnost, da sudjeluju na Međunarodnoj online konferenciji, koja će se održavati u Asizu u Italiji od 19. do 21. studenog.

Cilj Međunarodne konferencije o Franjinoj ekonomiji je doprijeti do mladih i poduzetnih ljudi, jer su upravo oni pokretači nove ekonomije i pozitivnih društvenih promjena.

Inovativni program ovog online događaja sudioničkog je i globalnog karaktera. Kroz tri dana, mladi ekonomisti i poduzetnici će u dijalogu s međunarodno priznatim osobama razgovarati o temama, prijedlozima i perspektivama Franjine ekonomije. Osim toga, bit će prostora i za razmatranje i promišljanje o književnim i poetskim tekstovima, umjetnosti, performansima i glazbi.

Na online susretima sudjelovat će više od 2.000 sudionika sa svih pet kontinenata te će mladi  imati priliku družiti se nekim od najpoznatijih svjetskih ekonomista, uključujući Jeffreya Sachsa, MuhammadaYunusa i mnogim drugima. Trećeg dana svim sudionicima obratiti će se osobno i papa Franjo.

Franjina ekonomija (EoF – EconomyofFrancesco) međunarodni je događaj koji na poziv i inicijativu Pape Franje  okuplja mlade ekonomiste, poduzetnike i pokretače pozitivnih društvenih promjena, a sve u svrhu davanja doprinosa razvoju nove ekonomije kojoj je u središtu čovjek.

Papa je u mladima vidio nadu za zaokret postojećeg ekonomskog sustava u smjeru pravednije, manje isključive i moralnije ekonomije, uvjeren kako mladi posjeduju želju i gorljivost da svojom osobnošću, idejama, aktivnošću i voljom utječu na sadašnju i daju „dušu” budućoj ekonomiji.

Organizatori događaja su Biskupija Asiz-Nocera Umbra-GualdoTadino zajedno s općinom Asiz, Serafskim Istitutom Asiz i Ekonomijom zajedništva, a promotor EoF za BiH je Središte za cjeloživotno učenje Travnik.

Svima koji žele pratiti program, prijenos uživo omogućen je na službenoj mrežnoj stranici www.francescoeconomy.org, YouTube kanalu i na Facebook stranici.

Više podataka možete naći i na FB stranici te na link.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close