Republika Srpska

Prijava protiv ministra: Oštetio ministarstvo za 1,314 milijuna KM

Tijekom 2016. godine iskoristio svoj službeni položaj, te pribavio imovinsku korist za izvođače radova koji su imali sklopljen ugovor s Ministarstvom u iznosu od 1,314 milijuna KM, a na štetu Ministarstva
Gospodarstvo / Novac | 12. 07. 2021. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milenkao Savanović

Policija je prijavila Tužiteljstvu Milenka Savanovića, bivšeg ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, zbog sumnje da je to ministarstvo oštetio za 1,314 milijuna KM, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Uz navođenje njegovih inicijala, iz MUP-a Srpske priopćili su da je njihova Uprava kriminalističke policije, postupajući po Zahtjevu Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, dostavila tom tužiteljstvu izvještaj koji Savanovića tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

"M.S. se sumnjiči da je obavljajući funkciju ministra u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske tijekom 2016. godine iskoristio svoj službeni položaj, te pribavio imovinsku korist za izvođače radova koji su imali sklopljen ugovor s Ministarstvom u iznosu od 1,314 milijuna KM, a na štetu Ministarstva", naveli su iz MUP-a Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close