Radovan Višković

Premijer RS-a: Naplatit ćemo od Federacije tih 50 milijuna i to s kamatama

Federacija BiH u ovom trenutku "zakida RS za oko 50 milijuna KM na ime povrata PDV-a i akciza''. ''Mi ćemo im to nekada sigurno naplatiti i to s kamatama'', rekao je premijer Višković.
Gospodarstvo / Novac | 02. 09. 2019. u 15:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Republike Srpske Radovan Višković tvrdi da imenovanje specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan Matthewa Palnera ''ne znači ništa za RS''.

''Ništa nam ne znači. Tko god bio zadužen, ništa. Znamo stav Amerike prema ovim terenima i mislim da na to ne treba trošiti previše ni vremena ni energije. Mi treba da radimo svoje poslove, a oni neka rade svoje'', rekao je Višković novinarima danas u Istočnom Sarajevu.

 Kazao je da će biti rekonstrukcije Vlade RS-a, ali nije precizirao detalje.

Višković je, također istaknuo, da će 25 milijuna eura, koje je izdvojila Srbija za RS, biti direktna podrška proračunu i da to na neki način predstavlja kompenzaciju za sredstva od indirektnih poreza, koje je blokirala Federacija BiH.

Tvrdi da Federacija BiH u ovom trenutku "zakida RS za oko 50 milijuna KM na ime povrata PDV-a i akciza''.

''Mi ćemo im to nekada sigurno naplatiti i to s kamatama. To nam sada dođe kao neki vid štednje, mada bi itekako već sada, u pogledu investicija, imali šta da radimo s tim novcem jer imamo gotove projekte za realizaciju'', dodao je entitetski premijer, javili su mediji u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close