ZZO

Cijena premije zdravstvenog osiguranja u HNŽ-u ista i u 2021. godini

Vrijeme predviđeno za redovitu distribuciju premija osiguranja je od 1. prosinca 2020. godine do 28. veljače 2021. godine, priopćeno je iz ZZO-a.
Gospodarstvo / Novac | 11. 09. 2020. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redovita, 26. po redu, sjednica Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovčko-neretvanske županije (ZZO HNŽ) održana je u petak u Mostaru.

Pored zapisnika s prethodnih sjednica članovi Vijeća razmatrali su i usvojili Odluku o visini premije osiguranja za 2021. godinu te Odluku o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora i Sporazuma o pružanju zdravstvene zaštite osiguranim osobama Zavoda izvan HNŽ-a za 2021. godinu.

Prema usvojenoj Odluci o visini premije osiguranja za 2021. godinu Upravno vijeće ZZO HNŽ-a odlučilo je kako će cijena premije osiguranja, kao i ranijih godina, iznositi 20 KM za sve osiguranike koji sukladno Odluci Skupštine HNŽ-a (Odluka o premiji – sudjelovanju osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite na teritoriju HNŽ) podliježu plaćanju participacije za pružene im usluge zdravstvene zaštite.

Vrijeme predviđeno za redovitu distribuciju premija osiguranja je od 1. prosinca 2020. godine do 28. veljače 2021. godine, priopćeno je iz ZZO-a.

Upravno vijeće Zavoda usvojilo je i Odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora i sporazuma o pružanju zdravstvene zaštite osiguranim osobama Zavoda izvan HNŽ-a za 2021. godinu za slučajeve kada se u postupku ispitivanja i liječenja, a s obzirom na medicinske indikacije utvrdi kako je osiguranoj osobi neophodno pružanje najsloženijih oblika zdravstvene zaštite iz određenih specijalističkih djelatnosti, odnosno pružanje zdravstvenih usluga specijalističko – konzultativne ili bolničke zdravstvene zaštite koji se ne mogu osigurati u ugovornim zdravstvenim ustanovama na području HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close