Potrošit će više od 200 tisuća KM

Predizborno otvaranje HE Bočac 2: Angažirani dizajneri, dramaturzi...

Više od 200 tisuća KM za predizbornu „dramu“ otvaranja HE Bočac 2
Gospodarstvo / Novac | 20. 09. 2018. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hidroelektrane na Vrbasu potrošit će više od 200.000 KM na promociju i otvaranje Hidroelektrane Bočac 2.  Za svečanost povodom otvaranja Hidroelektrane Bočac 2, koja će se održati u jeku izborne kampanje, izdvojit će se oko 145.000 KM, a za organizaciju ovog događaja raspisana su do sada četiri tendera. Dodatno, ugovor za snimanje dokumentarnog filma o izgradnji MHE „Bočac 2“, dodijeljen je početkom godine ponuđaču „BUZZ Consulting“  Banja Luka za ponuđenu cijenu u iznosu od 55.019,25 KM.

Na prvom tenderu za organizaciju događaja, pisanje scenarija i koordinaciju protokola svečanog otvaranja pobijedila je firma Bono Banjaluka sa cijenom od 56.979 KM, piše Transparentno.ba.

Još toliko koštat će ugostiteljske usluge, а prema priloženom meniju služit će se raznovrsna hrana visokog kvaliteta, dok na karti pića između ostalog obavezno moraju stajati vina Žilavka Kovačević i Šardone Anđelić. Posao je dodijeljen svečanom salonu Krin iz Laktaša.

Uz sve to, raspisan je i treći tender za iznajmljivanje šatora, što će biti plaćeno dodatnih 30 KM po osobi. Ugovor još nije dodijeljen, a u poduzeću HE na Vrbasu procijenili su da će šator za 580 osoba koštati 17.550 KM.

Zadatak firme Bono, koja je po uslovima tendera među zaposlenima morala imati redatelja, dva dizajnera, montažera i dramaturga, je organizacija događaja, dizajn, postavljanje dvije bine i ozvučenja.

Angažiranje dramaturga izazvalo je pozornost javnosti, jer njegova uloga u organizaciji ovakvog događaja nije jasna, imajući u vidu da je zadatak dramaturga  adaptacija dramskih tekstova i slični poslovi. Na kraju će cijeli događaj još više koštati jer će Bono osigurati samo pozivnice, plakete, zahvalnice i rekvizite za svečano otvaranje (crveni tepih, stubići, satenske vrpce, makaze, jastučić), dok je četvrti tender raspisan  za nabavku promotivnog materijala, u šta spadaju papirne plаstificirаne kese, metаlni privjesci, rаdni blokovi, kemijske olovke i upаljаči. Procjenjuje se da će to koštati 14.040 KM.

Dodatna promocija ovog događaja osigurana je i direktnim prenosom na Radio televiziji Republike Srpske, koji je najavljen za 02.10.2018. godine.

* Praćenje pojedinačnih postupaka javnih nabavki rezultat je projekta “Da javne nabavke budu javne“

Kopirati
Drag cursor here to close