Donijeta odluka

Poznata cijena markica ZZO-a HNŽ-a za 2020. godinu

Na sjednici je, između ostalog, usvojeno i izvješće o financijskom poslovanju tijekom prvih devet mjeseci ove godine.
Gospodarstvo / Novac | 31. 10. 2019. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u četvrtak, donijelo je odluku o visini naknade premije/markice zdravstvenog osiguranja za 2020. godinu.

Sukladno usvojenoj odluci, navode, cijena premije osiguranja (markice), kao i ranijih godina, ostaje 20 KM po osiguranoj osobi.

Na sjednici je, između ostalog, usvojeno i izvješće o financijskom poslovanju tijekom prvih devet mjeseci ove godine. Tako je u tom razdoblju ostvareno skoro četiri posto više novca od planiranog prosjeka.

Foto: PR / Sjednica Upravnog vijeća ZZO-a HNŽ-a

''Izvješće o financijskom poslovanju Zavoda za razdoblje 1.1.do 30.9.2019. godine pokazuje kako su, u navedenom razdoblju, ukupni prihodi ostvareni u iznosu od 108.847.908 KM ili 78,82 % od iznosa predviđenog Financijskim planom za 2019. godinu što je 3,82 % više od planskog prosjeka, a izvršeni rashodi su niži od planiranih za 4,43% budući da nije realiziran veći broj jednokratnih isplata i projektnih aktivnosti čiji trošak se odnosi na cijelu godinu'', priopćeno je iz ZZO-a.

Direktor ZZO-a HNŽ-a, Rade Bošnjak, kazao je kako se nada da će ova godina završiti sa pozitivnim financijskim ishodom.

''Odgovorno planiranje i upravljanje raspoloživim sredstvima ključni su za stabilnost Zavoda i zdravstvenog sustava ove Županije. Rezultati izvršenja Financijskog plana Zavoda za proteklih devet mjeseci potvrđuju kako smo i ovu godinu planirali odgovorno. Obzirom na ukupnu gospodarsku situaciju očekujemo da će se do kraja godine zaustaviti rast poreznih prihoda, a podići izvršenje rashoda prema planu. Sukladno navedenom, naša realna očekivanja su da ćemo i ovu godinu završiti pozitivnim financijskim rezultatom'', rekao je Bošnjak.

Kopirati
Drag cursor here to close