Centranla banka

Povećan broj blokiranih

Na popisu računa uočljive su dvije razlike u odnosu na brojeve u prethodnom popisu.
Gospodarstvo / Novac | 02. 11. 2018. u 10:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je u četvrtak ažuriran popis blokiranih računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Na popisu računa uočljive su dvije razlike u odnosu na brojeve u prethodnom popisu. Navedene razlike su izravan učinak izvršene dogradnje Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini, jer je CBBiH zatražila od komercijalnih banaka ažuriranje popisa blokiranih računa. 


Kako je priopćeno, prva uočljiva razlika je u broju poslovnih subjekata koji imaju blokiran najmanje jedan račun, koji je sada smanjen u odnosu na ranije izvještaje, a što je posljedica ažuriranja podataka od komercijalnih banaka.

Druga uočljiva razlika je u ukupnom broju blokiranih računa poslovnih subjekata, koji je sada povećan u odnosu na ranije izvještaje, a što je logična posljedica dogradnje Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini u kojem se sada nalaze svi računi poslovnih subjekata, a ne samo transakcijski računi kako je to bilo ranije, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close