Razočarani umirovljenik

Povećali mu mirovinu za 0,83 KM

Ahmet kaže da je 40 godina i četiri mjeseca radio u firmi "Tehno-promet" Tuzla. Njegova mirovina iznosila je 326,17 KM.
Gospodarstvo / Novac | 07. 04. 2018. u 18:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info / 

''Dugo očekivano povećanje mirovina većini umirovljenika u FBiH donijelo je razočarenje, pa tako i Tuzlaku Ahmetu Salkiću, koji je dobio 0,83 KM više, za koje, kako kaže, može kupiti jedva četiri kifle.

Ahmet  kaže da je 40 godina i četiri mjeseca radio u firmi "Tehno-promet" Tuzla. Njegova mirovina iznosila je 326,17 KM. S povećanjem od 83 feninga, zaokružena je na 327 KM.

Ovaj Tuzlak kaže da je bio skeptičan prema najavljenom povećanju mirovina i riječima federalnog premijera Fadila Novalića i Mehmedalije Rape, predsjednika Saveza udruženja umirovljenika FBiH. Ipak, ostao je razočaran kad je vidio ček, pišu Nezavisne novine.

"Očekivao sam jedno, ali imao sam jednu polovicu da neće od toga biti ništa, jer lažu sve vrijeme. Novalić i Rapa kažu da su dobili svi koji je trebalo da dobiju. Zar je 83 feninga povećanje mirovine", pita se ovaj tuzlanski umirovljenik, koji živi s teško bolesnom suprugom.

Od tako male mirovine teško je živjeti i sastaviti prvi i zadnji dan u mjesecu, priča Ahmet, koji je u istoj situaciji kao i tisuće umirovljenika.

"Kako vidiš, sa štakom sam, sa bolešću, sa lijekovima. Komunalije platim, ne može biti za osnovno, a kamoli za što drugo. Nema, sve je raspoređeno, apoteka, komunalije. Ako šta ostane za prodavnicu, ono malo", kazao je Ahmet i dodao da je preživio granate, te da će preživjeti i "granate" koje federalni premijer ispaljuje prema umirovljenicima.

Kopirati
Drag cursor here to close