Loš standard

Potrošačka košarica i plaća su nerazmjerne

''Potrošačka košarica i potrošačka plaća definitivno nisu razmjerni, niti će biti razmjerni'', smatra profesor financija.
Gospodarstvo / Novac | 15. 12. 2019. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za loš standard bh. društva i trenutnu katastrofalnu ekonomsku situaciju krivac je manjak političke volje, smatra Federalna televizija. Popisi na zavodima za zapošljavanje su dugi, baš kao i kolone u zračnim lukama, nastavlja FTV u svom tonu. Oni koji su zaposleni nisu zadovoljni iznosom plaće jer nije razmjerna visini potrošačke košarice.

''Potrošačka košarica i potrošačka plaća definitivno nisu razmjerni, niti će biti razmjerni. Štoviše, taj će jaz između jednog i drugog definitivno rasti jer mi smo jedna vrlo mala, slabašna ekonomija, kojoj je definititivno potrebna sva moguća pomoć, a pomoći nema'', upozorava Sanel Halilbegović, profesor financija.

Pomoć je potrebna i najstarijoj populaciji društva jer od mjesečnih mirovina jedva spajaju kraj s krajem.

''Mirovinski sustav u BiH je jako problematičan. Jedna od dobrih mjera koja je napravljena je ovo rolanje mirovinskog MIO sustava unutar trezora. Međutim, tko će pumpati novac u trezor, to je sada drugo pitanje'', kaže Halilbegović za FTV.

Kopirati
Drag cursor here to close