Milas

Potpora Hrvatima u Bosanskoj Posavini povećana 300 posto

Gospodarstvo / Novac | 15. 05. 2019. u 15:38
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas izrazio je u srijedu u Orašju zadovoljstvo što je potpora projektima Hrvata s područja Bosanske Posavine povećana za 300 posto te je najavio financiranje novih projekata.

Kako je u srijedu izvijestio Središnji državni ured, Milas se u Orašju susreo s novim predsjednikom vlade Županije Posavske Đurom Topićem, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac te predsjednikom Skupštine Županije Posavske Blažom Župarićem, piše Hina.

''U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života - od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kad vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju'', izjavio je Milas.

Po njegovim riječima, radi se o "povećanju izdvojenih financijskih sredstava od preko 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije".

To, po njegovim riječima, govori o kvaliteti projekata, ali i o tome da vlada RH prepoznaje potrebe Posavljaka koji su teško stradali tijekom Domovinskog rata, ali i tijekom 2014. godine za vrijeme velikih poplava.

Milas je najavio nastavak programa potpore Hrvatima u Bosanskoj Posavini kako bi se oni tamo očuvali.

"Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", rekao je hrvatski državni tajnik.

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj državni tajnik Milas posjetio je franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život - PUŽ“ te Mjesnu zajednicu Potočani gdje se gradi vodoopskrbni sustav uz potporu hrvatske vlade.

 

Kopirati
Drag cursor here to close