Koncesija

Ponuda koja se ne odbija: Tuzlanski aerodrom u ruke Turcima?

Tijekom prvog sastanka oni su izrazili želju za značajnim investicijama u razvoj i proširenje kapaciteta tuzlanskom aerodroma, što se prvenstveno odnosi na proširenje kapaciteta za cargo i putnički promet.
Gospodarstvo / Novac | 14. 08. 2018. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska kompanija Kozuva zatražila je od Vlade Tuzlanske županije i menadžmenta Međunarodnog aerodrom Tuzla koncesiju na korištenje ovog aerodoma. Ovo je istaknuto tijekom druge po redu, službene posjete predstavnika ove kompanije aerodromu i Tuzlanskoj županiji.

Tijekom prvog sastanka oni su izrazili želju za značajnim investicijama u razvoj i proširenje kapaciteta tuzlanskom aerodroma, što se prvenstveno odnosi na proširenje kapaciteta za cargo i putnički promet. Njihovu ponudu Vlada TŽ jučer nije odbacila, nego je zatražena kompletna i detaljna ponuda.

''Ovo je drugi sastanak i sad smo već imali konkretnu ponudu. Oni žele koncesiju, to su jasno poručili, ali mi još uvijek ne znamo detalje, pa je Vlada TŽ zatražila da do sljedećeg sastanka dostave uvjete pod kojima bi pristali na koncesiju'', koliko su spremni platiti, na koliko godina, koji bi investicijski projekti bili urađeni i slično, kazao je direktor aerodroma Rifet Karasalihović za Oslobođenje.

Odluka o davanju koncesiju prvenstveno će, kako je kazao Karasalihović, zavisiti od ponude kompanije Kozuva.

''Ukoliko ponuda bude dobra, postoji velika vjerojatnost da će ona biti prihvaćena, ali ako ne bude, mi nastavljamo sa svojim planovima. Treba reći da mi time ne bismo ništa izgubili, aerodrom bi i dalje postojao kao pravni subjekt, a svi odnosi bi se riješili ugovorom'', kazao je Karasalihović.

Kopirati
Drag cursor here to close