Zastupnički dom PS BiH

Podržano povećanje plaća vojnicima

Prema najavama iz HDZ-a BiH, vojnicima bi plaća bila povećana za 51 do 76 KM.
Gospodarstvo / Novac | 21. 03. 2018. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržali su izmjene Zаkоnа о plаćаmа i nаknаdаmа u instituciјamа BiH koje predviđaju povećanje plaće za vojnike i počasnice zaposlene u Oružanim snagama BiH.

Sljedeća sjednica najavljena je za 18. travnja te je predsjedavajuća Doma Borjana Krišto zahvalila zastupnicima na suradnji jer predsjedavanje Domom preuzima Mladen Bosić (SDS).

Ranije je istaknuto da ta kategorija u ukupnoj vojnoj strukturi profesionalnih vojnih osoba u Oružanim snagama BiH čini 80 posto ljudstva, a usklađivanjem platnih koeficijenata bio bi poboljšan njihov materijalni status za što je potrebno osigurati 9,3 milijuna KM.

Zastupnik HDZ-a Predrag Kožul kazao je ranije tijekom dana da dok se zakon usvoji neće biti potrebno toliko novca nego pola od 9,3 milijuna KM jer zakon treba biti usvojen i u Domu naroda PS BiH.

Podsjetio je da bi vojnicima plaća bila povećana za 51 do 76 KM, a ne kako je ranije kazala zastupnica Demokratske fronte (DF) Maja Gasal-Vražalica da zakon predviđa povećanje plaće za 20 do 30 KM. 

Kopirati
Drag cursor here to close