Hrvatska Vlada

25 milijuna kuna za Hrvate izvan RH

Naglasio je kako hrvatska Vlada želi da Hrvati budu ravnopravan i konstitutivan narod u BiH
Gospodarstvo / Novac | 01. 08. 2019. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Hrvatske je u četvrtak odlučila raspodijeliti 25,8 milijuna kuna za financiranje projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Vlada je s 25,8 milijuna kuna odlučila financirati 89 kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini u 2019. godini piše Hina.

Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu

Vlada Republike Hrvatske je na 173. sjednici održanoj 1. kolovoza 2019. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas kazao je da su se pri odabiru projekata vodili kriterijima financiranja razvojnih projekata s dugoročnim učincima za opstojnost hrvatskog naroda u BiH, onih koji se provode u partnerstvu s lokalnom zajednicom te po kriteriju ravnomjerne zemljopisne raspodjele.

 

Kopirati
Drag cursor here to close