Trikovi trgovaca

Platiš puno, dobiješ malo: Potrošači u BiH se žale na kvalitet skupe obuće

Žalbe su česte i na trgovačku djelatnost, gdje trgovci ne biraju način da zarade pa se služe raznim trikovima, uglavnom na štetu potrošača.
Gospodarstvo / Novac | 14. 03. 2018. u 07:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrošači u BiH najčešće se žale i prigovore upućuju na komunalne usluge, informacione i telekomunikacijske uređaje, a često i na kvalitetu obuće i odjeće, pokazuju podaci udruženja za zaštitu potrošača, pišu Nezavisne novine.

Iz ovih udruženja su apelirali i da potrošači treba bolje da se upoznaju sa svojim pravima i podsjetili da se Svjetski dan prava potrošača obilježava 15. ožujka.

Slaviša Kajkut,  tajnik Udruženja za zaštitu potrošača "Reakcija" Banjaluka, kazao je da se potrošači najviše žale na usluge od općeg i ekonomskog interesa.

"Riječ je o grijanju, vodoopskrbi i struji u nešto manjoj mjeri, pri čemu se ljudi više žale na obračun nego na uslugu. Zatim, uz kvalitetu tehničke robe i namještaja registriramo mnogo žalbi na telekomunikacijske operatere, odvoz smeća, administrativne, bankarske i mikrokreditne usluge, manjkavosti ugovora o djelu", navodi Kajkut.

Prema njegovim riječima, žalbe su česte i na trgovačku djelatnost, gdje trgovci ne biraju način da zarade pa se služe raznim trikovima, uglavnom na štetu potrošača.

"Vješto koriste naivnost i nepažnju kupaca koji slijepo vjeruju akcijama, popustima, istaknutim cijenama koje se razlikuju od onih na računu", kaže on.

Gordana Bulić, predstavnik Udruženja za zaštitu potrošača TK, rekla je da se potrošači najčešće i žale na komunalne usluge, a zatim na kvalitetu obuće i odjeće.

"Događa im se da nakon mjesec dana nošenja obuća pukne iako su je mnogo platili", ističe Bulić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close