20. godina društva

Planirani prihod Hercegbosanskih šuma u 2018. godini 40 milijuna KM

Mihaljević je podsjetio kako su na početku Hercegbosanske šume zapošljavale 182 djelatnika, a danas se ta brojka popela na 700.
Gospodarstvo / Novac | 17. 04. 2018. u 15:14 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je na prigodnoj svečanosti otvorena nova zgrada Šumarije Glamoč, a ujedno je obilježena i dvadeseta godišnjica osnutka Šumskog gospodarskog društva "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres.

Predsjednik Uprave Hercegbosanskih šuma Branko Ivković novinarima je kazao kako je ove godine planiran prihod od 40 milijuna maraka, dok su planirani rashodi 39 milijuna maraka.

U 2017. godini planirani prihodi iznosili su 34 milijuna maraka, a ostvareno je 32 milijuna maraka. Manjak od dva milijuna rezultat je katastrofalnih požara koji su prošloga ljeta poharali Hercegbosansku županiju.

''U ovoj godini Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres kapitalne investicije planiraju u iznosu većem od 8 milijuna maraka što dokazuje da plan nije zadržati se na ovoj razini, već je plan razvijati poduzeće tako da i u budućnosti osnažimo ulogu Hercegbosanskih šuma u gospodarskom životu Hercegbosanske županije'', istaknuo je Ivković.

Dodao je kako je oko tog gospodarskog društva, što izravno, što neizravno, angažirano više od dvije tisuće ljudi, što znači da je život dviju tisuća obitelji vezan uz Hercegbosanske šume.

''Iz tog podataka možemo vidjeti koliko je bitno ovo društvo za ukupan život Hercegbosanske županije'', poručio je Ivković.

O počecima Hercegbosanskih šume, koje su formirane 16. travnja 1998. godine, govorio je tadašnji županijski ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mirko Mihaljević.

Istaknuo je kako je to bila dobra odluka koja je imala dalekosežne posljedice na cijelu Hercegbosansku županiju.

Mihaljević je podsjetio kako su na početku Hercegbosanske šume zapošljavale 182 djelatnika, a danas se ta brojka popela na 700.

Kopirati
Drag cursor here to close